lørdag, oktober 25, 2008

Du store alpakka



Idag traska jeg og Rikke ned på Du Store Alpakka (http://www.dustorealpakka.no/). Kjempefin butikk, med masse garn og strikkepinner i harmony wood, ekstra spisse for de av oss som strikker i strammeste laget (les. anstrengte strikkere). Kjøpte meg sulka-garn av merino, alpakka og silke som nå har blitt 70% (kjøpte jo selvfølgelig for lite garn) av et "smette"-skjerf til Geir-Arne. Dette er jo noe jeg er overbevist om at han har ønska seg lenge. Han har bare ikke sagt noe;)

fredag, oktober 17, 2008

Rikke..



...rimer på strikke. Jeg har meldt meg på strikkekurs med May Langhelle. Det skal gå over 4 torsdager på kveldstid. Jeg ble nesten litt imponert av meg selv (ja, jeg vet det skal ikke mye til;)) da jeg innså at jeg kan jo veldig mye. Det er bare å sette sammen alt jeg kan og lære meg å lese mønster som blir den store utfordringen...*kremt*...og ja..tålmodigheten ved å kikke på at et lite strikkeplagg blir til da...Prosjektet jeg har bestemt meg for er Fuglemammas omslagsbody fra strikkeboka Myk Start (bilde er lånt fra fuglemammas blogg). Jeg har valgt meg brunt 2-tråds merinogarn fra Nøstebarn, investert i bambus strikkepinner, og selv om jeg bare så vidt har kommet igang så innser jeg at dette kommer til å bli et fantastisk delikat lite plagg til vidunderet vårt. Gleder meg til å se henne i den nå som det blir kaldere.

onsdag, oktober 15, 2008

Planer

Jeg elsker å legge planer. Planlegging er grunnen til at jeg føler jeg har fremdrift i livet mitt. Nå skulle man kanskje tro at det var gjennomføringen av planene som skaper fremdrift, men det gjelder ikke meg. For tiden planlegger jeg så mye. Kanskje det er derfor jeg føler tida går så fort? Mer om planene og gjennomføringen kommer;)

Dagene går..

..så altfor fort:) Jeg minner meg selv på at jeg må nyte dagene; de slitsomme, de morsomme, de hylende, siklende og glisende dagene jeg har for tiden. Rikke vokser så fort og jeg kan av og til se forandringene fra dag til dag. Nå har vi begynt med litt fast føde i form av babylead weaning (BLW). Jeg ble veldig overrasket over hvor raskt Rikke fikk taket på dette. Riskaker er den store favoritten for øyeblikket, men kokte gulrøtter er også stas. De er bare litt vanskeligere å få taket på, og da blir frustrasjonen høy. For her er det helt klart at ting skal inn i munnen!

Grunnene til at jeg valgte BLW er flere. Barnet spiser ikke før det er motorisk klar. Det unngår å bli overmatet. Gradvis introduksjon av mat fører til at barnet blir vant til biter og forskjellige smaker, teksturer og farger i sitt eget tempo. Utnytter barnets fulle fordøyelsesprosess ved at maten blir mer bearbeidet i munnen, og spytt og enzymer får gjøre jobben sin før maten forsvinner ned i svelget. Finmotorikken blir også stimulert. Pluss at mamma og pappa kan kose seg med sitt måltid, mens vidunderet spiser selv;) Mia syns også dette er veldig stas. For det hender jo at noen biter skyves over kanten..

tirsdag, oktober 14, 2008

Jeg fant, jeg fant..

...en gammel blogg;) Jeg tenker det vil være hyggelig for familie og venner (og meg selv) at jeg kan få blogga litt, men alle mine planer gjennomføres vel ikke alltid *kremt*. Jeg er uansett klar for et nytt forsøk nå som hjemmeværende mamma en stund fremover. Her vil jeg (mest antagelig;)) fortelle litt om hva som skjer i heimen skriftlig og fotografisk.

Jeg forsøker i første omgang å ha sida svart da jeg tenker at dette vil være voldsomt kult med svarthvitt bilder, men jeg liker forandring så vi får se hvor lenge det varer;)
Related Posts with Thumbnails