lørdag, november 29, 2008

En æra er over...


Mitt fantastiske JVC microkomponent anlegg fra 1997 ble idag byttet med NAD reciever og Dali høytalere. Nå er det godt pakka inn på lofta for man kan jo ikke kaste slike go'biter!? For jeg kan jo helt sikkert koble høytalerne på noe annet en annen gang...helt sikkert*nikker overbevist* Nå skal det innrømmes at det ikke har fungert optimalt rent funksjonsmessig (leser ikke cder og fjernkontrollen overlevde ikke flyttinga fra Fredensborg til Ensjø), men ellers *roper litt* er det finfint!

NAD'n er vel hakket bedre likevel. Vi slipper bl.a. å stå krokbøyd bak "multimediasenteret" vårt (les. ikea-reolen med digert beist av en TV oppå og et virvar av ledninger bak) hver gang vi skal skifte mellom dekoder og dvd-spiller (dette var jo en del av sjarmen spør du meg..). Denne har opptil flere audio-in?? Og til min store glede minijack foran til mic*glis* Skal se jeg og Rikke får prøvd ut stemmeprakten der etterhvert:)

onsdag, november 19, 2008

Dilla på lilla..

..jeg har jo også som tidligere poster skulle tilsi fått strikket litt i det siste. Og ett av strikkeprosjektene er faktisk også ferdig - hvem hadde trodd det?! Dette er en hjelmlue fra boka Myk Start, og den har faktisk vært lett å strikke, noe som er poenget med oppskriftene i den boka. Strikkeoppskrifter for hormonelle mammaer og snartmammaer (og andre ivrige babystrikkere). Garntypene som foreslåes er myke og gode, og noen av dem rimelig eksklusive. Jeg har ikke helt begitt meg i den ekslusive delen (les. kasjmir) ennå, men holder meg til garnet på Du Store Alpakka som antagelig allikevel ligger litt over gjennomsnittet i pris, men som Geir-Arne sier (fritt sitert): "Når man strikker så langsomt som deg, så kan man godt bruke litt dyrere garn. "...hoho..trenger ikke kaste bort tida og krefter på garn av dårlig kvalitet nei;) En annen ting er jo at jeg trenger all den hjelpen jeg kan få på å dra opp kvaliteten på plagget.
Denne lua var opprinnelig strikket til en på 8 mnd (strikket i str 9 - 12 mnd), men siden jeg strikker noe anstrengt ble denne lue akkurat passe til knotten til Rikke isteden..jaja..sitter som støpt på henne ihvertfall...Tror jeg må lære meg å strikke litt løsere om jeg skal strikke til andre. Eller innse at jeg er en anstrengt strikker og gå opp en halv pinnestørrelse..men når man er ivrig og vil komme igang med prosjektet betyr pinnestørrelse mye mindre enn det skulle ha gjort*gulp*
Jeg syns fellinga ble så fin - som en spiral. Felte først hver 10 m, så hver 9 m osv...skikkelig kul effekt (spoken like a true strikkenerd).

Denne søte lille kaninknappen kjøpte jeg jo så ivrig på Panduro, men må i ettertid innse at de små søte ørene ikke er helt samkjørt med det faktum at dette er et strikkeplagg*kremt*...man må bare tre knappen i knapphullet nedenifra..alle problem har en løsning..nesten ihevrtfall..
Lua er strikka i Mirasol farge 2014. Et garn i 100% alpakka. Alpakka skal visstnok være 7 ganger varmere enn vanlig ull, pluss det inneholder ikke lanolin (saueullsfett) som enkelte kan være allergisk mot. Det inneholder derimot litt svovel, noe som gjør plagget til en viss grad selvrensende. Jepp, alpakka er fantastisk!!


tirsdag, november 18, 2008

Den første lilukjolen

Det ble jo litt overskuddsstoff da lilu meitai ble laget og med det laget jeg en lilukjole. Veldig søt, men jeg syns ikke det var så veldig lett med denne stretch chenillen og kantebånda. Neste gang sikksakker jeg dem på fra starten av!







Den første lilu meitai

"Da lilu-liten kom til verden var alle himlens stjerner tent" - Det har blitt endel nattearbeid for å få denne ferdig. Rikke legger seg i variabel tid på kvelden og det er etter dette tidspunktet mamma kan være kreativ. Da jeg var ferdig tenkte jeg aldri igjen. Mye av sømarbeidet har vært vanskelig. Å sy igjennom 4 lag polarfleece, 4 lag lin og et lag halvpanama...argh..jeg vil ikke snakke om det...for ikke å nevne all nålinga..MEN den tid er forbi for jeg har blitt kjent med overtransportøren (takk til mine flinke hobbysyerkevenner - hæ, har du ikke overtransportør?!). Nå har jeg overtransportør og neste meitai-prosjekt er ikke så langt unna;)


På stroppene laget jeg poteavtrykk, slik at linen ikke skulle skli ved førsteknytting. Syns selv de ble veldig søte.


Det er jo en kunst å brette de forskjelige typene meitai, her er mitt forsøk på å brette lilu'n...tja..leaves room for improvement*knis*



Siden lilu'n er i lin og skal reise langt bort der det er kaldt, sydde jeg et dobbelt polarfleece innertrekk til den, og det ble seende slik ut.






Nå har det vært stille..

..en stund fra min side, men mye har skjedd. Jeg har drevet med flere håndarbeidsprosjekt og opptil flere er fullført! Enn det da? Mektig stolt av meg selv. Her kommer litt bilder av noe jeg har laget for å gi bort til en annen...en stund fra min side, men mye har skjedd. Her kommer litt bilder av noe jeg har laget for å gi bort til en annen. En meitai. Jeg har kalt den lilu meitai fordi jeg har et så godt minne til det ordet og fordi det er kort og søtt:)


Lilu'n er i støvlilla (blomme) kraftig strukturlin. og applikasjonen er laget med sitatet "Det finnes bare to varige gaver du kan gi til ditt barn. Det ene er røtter, det andre er vinger". Vingene er laget av hjerter i stretch chenille og røttene ved å forlenge applikasjonssømmen i et 8 tall/uendelighetssymbol (hvis man skakker litt på hodet, og det gjør man jo selvfølgelig hele tida;)). Sovehette har samme chenillen på baksida.



Related Posts with Thumbnails