tirsdag, desember 29, 2009

Vil du værra med “dut”?

dut1Dette lille ekornet fikk rampejenta til ene oldemora i julegave og det ble stor suksess. Vi måtte ta en pause i gaveoppakkinga for ekornet ville visst “dut” (ut).

dut2Rampejenta står klar foran utgangsdøra. “…men rampejenta – jeg tror det er litt kaldt for Lille ekorn ute nå…”

lilleekorn   Rampejenta kikker på lille ekorn – det er jo sant..han ser litt tynn ut i pelsen…

dut3Vi får vel sette oss på gulvet å leke ved peisen da…

dut4  Så foreslo mamma at vi skulle dra tilbake til stua å åpne de andre pakkene, men da var det nok med innblanding fra denne mamma’n. Ikke fikk Lille ekorn leke “dut” og ikke skulle han varme seg ved peisen heller?!

Det kan vel innrømmes at alle var ganske slitne når gavene endelig var pakket opp. Neste gang fordeler vi pakkene utover dagen – for dette ble for slitsomt for både liten og stor…og små ekorn..

lørdag, desember 26, 2009

Motedronninga

Alle fashionistas vet jo at tilbehør er viktig. Rampejenta er jo glad i å pynte seg med smykker, men i mangel på tilgang på smykker så må man av og til finne andre løsninger for å føle seg fin. Denne løsningen fant hun i legokassa;)

motedronningmotedronninga2 armbåndJepp, noen har det bare. Denne medfødte sansen for hva som tar seg ut. Og hva tar seg bedre ut enn nøstebarn ull, stripestrømpebukse og legoarmbånd?!  Og en solid dose kake i munnen selvfølgelig – det er jo tross alt jul;)

Lesetid

Denne jula har vi hittil kost oss i rolig tempo. lesebokRampejenta er utrolig glad i bøker så det blir endel timer som går med til lesing i løpet av ei uke. På juleaften fikk vi påfyll av bøker og det var stas. Da måtte vi ta en lesepause midt i oppakkinga.

lesebok2Peppa Gris og Krokodille Knut  har herved flytta inn i bokhylla hjemme hos oss:) Tusen takk!

mandag, desember 21, 2009

Søskenbarn på besøk

Det er stas med søskenbarn. Spesielt når det kun er 9 mnd i aldersforskjell. For øyeblikket er denne forskjellen stor. Rampejenta er jo dobbelt så gammel som minimann og dette fører jo til at eldstemann anser seg selv som en omsorgsperson. Rampejenta er opptatt av at minimann skal ha smokken sin når han sutrer litt, og gråter han, trenger han vannflaska. Hun iler noe ustødig til før vi voksne får reagert….men noen ganger trengs sterkere skyts…

IMG_3243 ..noen ganger bestemmer rampejenta seg for at minimann rett og slett trenger en “tos”. Hun er svært tydelig på dette….

IMG_3212 …ganske ofte faktisk…Minimann var i starten av besøket ikke helt forberedt på all denne “tosinga”, men etter 4 dager hadde rampejenta skapt nok en “toser”. Jeg tror allikevel dette ikke var en varig forandring, så når vi drar oppover til Trondheim i slutten på februar for å feire 1 års dagen til minimann så er det nok på’n igjen;)

IMG_3242 …men kanskje er han flinkere til å rydde når vi kommer i februar? For rampejenta syns han rota fælt…reiv i stykker papir som hun måtte plukke opp å kaste (“tast”)…og han skjønte jo veldig lite av dette for han satt seg på papiret som skulle “tastes”..men rampejenta lar seg ikke stoppe av det..små fingre fikk tak i alle de bittesmå papirbitene og alt havna i søppelbøtta….sammen med et par klesklyper som ikke skulle oppi der;)

Uansett…vi gleder oss til neste besøk!

Fotosession med familiemodellene

Hva gjør man når man har familiemedlemmer som ikke bare er fantastisk snille og smarte, men uendelige vakre i tillegg…jo man maser seg til en liten fotosession økt;)

mm_smokkSøstra og minimann på jakt etter smokken.

mm_julebåndEn liten gavepakke som kommer klar med innpakningsbånd:)

IMG_3265   Var det her du ville jeg skulle kikke inn mamma?

IMG_3256Jepp…strike the pose..flørte litt med mamma på andre sida av linsa:)

IMG_3262Skulle jeg også kikke inn her?

Det kan vel tenkes at enkelte av disse bildene dukker opp i en eller annen julegave;)

I enden av regnbuen fins en skatt..

Min skatt!

IMG_3277 Rampejenta har fått seg ny hverdagskjole. Vi kaller den en hverdagskjole så vi har en unnskyldning til å bruke den hver dag, selv om den er fin nok til å bruke i de mest eksklusive kretser. Nydelig strikka kjole i Kauni garn (ubehandla ull).

IMG_3273Se så fin! …man legger nesten ikke merke til at undertrøya er av den småslitte, selvfarga varianten;)

Hvem sa at regnbue-skatten var en myte?!

søndag, desember 06, 2009

Minstevalpen

Vi har jo ei firbeint datter på 6 1/2 år og da hun ble storesøster for rampejenta var det med en skrekkblandet fryd og en skeptisk begeistring. Rampejenter kan rope høyt og etterhvert som tida går kan de også bevege seg veldig fort, men det fins også positive ting. Rampejenter er gavmilde med mat – med og uten vilje:) OG dette siste punktet oppveier alle andre for storesøstras del. Nå har rampejenta begynt å ta aktiv del i den offisielle matinga av storesøstra også. Hver dag har hun oppgaven, sammen med pappa, med å hakke opp vommen og bære skåla alene på plass i matstativet til storesøstra før et “ge-go” (værsågo’ for de som ikke tok den;)) ytres og tilbaketrekningen noe nølende iverksettes. Ofte hører vi med en silkemyk liten barnestemme “ia komma” – da skal storesøstra (Mia) komme å se på hva hun driver med. Når jeg henter henne på barnehagen vil hun ikke hjem før jeg sier: “skal vi dra hjem til Mia?” Da nikkes det bestemt, og først da blir det mulig for mor å ta på utedress og sko. Hjem til Mia å gå tur. Så da blir det kanskje ikke så rart at følgende situasjoner oppstår.

I går lurte vi på om det var en ny valp vi hadde fått oss når dette synet kom rundt hjørnet.

IMG_3166IMG_3165

Jepp, valper er søte, men dette må da være en av de søteste eksemplarene vi noen gang har sett:D…veldig myk i pelsen ihvertfall;)

Suppesøndag

Jeg forsøker etter beste evne å lage tradisjoner og koselige rutiner i hverdagen, og er det noe som er tradisjon i familien jeg kommer fra så er det suppe – Hurra det er suppe! Dagens suppeprosjekt var løk- og fennikelsuppe.

Først skar jeg løk og fennikel i tynne skiver og sammen med noen tørka urter hadde jeg de i en stor kasserolle.

IMG_3171

Så ble dette stekt til løken var myk, og så tilsatt kraft (eventuelt buljong av ønske og vann slik det oftest blir til meg;))

IMG_3174

Så tilsatte jeg honning og sukkerkulør. Honning fordi jeg synes det er fantastisk godt i buljongsupper (takk til Åsa som inviterte meg på suppe i fjellstuga si og introduserte meg til denne kombinasjonen). Sukkerkulør fordi jeg er en liten juksepave som er dypt misunnelig på den dype fargen restaurantene får på løksuppa si (de har sikkert ett eller annet hemmelig triks…kanskje sukkerkulør?!), og da ble resultatet slik:

IMG_3177 

Dette serverte jeg med gratinerte hvitløksbrød og en grønnsalat med litt fennikel og tomat. Fennikel er en grønnsak jeg setter stor pris på. Den er god som salat alene med sitron, olje, salt og pepper, og glimrende i de fleste varmretter – gir en god rund smak med en anelse lakris – og hvem liker ikke lakris?!

Så – hurra det er suppe!

Related Posts with Thumbnails