torsdag, november 26, 2009

Super-potter’n!

Rampejenta har brukt potta lenge, men har først i det siste blitt stor nok til å manøvrere og sette seg på potta selv. Dette er stor stas for henne, og enda større stas for foreldrene som får redusert bleiestyr.

IMG_2718

I forrige uke hadde vi første hele dag uten bleie (kun på under hvilen) og uten et eneste uhell..en noe forundret og imponert mamma sitter tilbake..
Etter at nattbleien var av fikk rampejenta på seg babylegs, ullsokker og ullgenser. Vi rigga til stua med potte og skrudde opp tempen på ovnen. Stua var klar. Jeg fant frem kluter og håndklær til eventuelle uhell. Mamma var klar. Rampejenta spurte etter smekken sin. Siden dette var etter frokost tok jeg noe nysgjerrig på denne, hvor på hun snudde den rundt på ryggen som en supermannkappe. Rampejenta var tydeligvis klar.

IMG_2702  
Hun satte seg på potta litt flere ganger enn hun trengte. Når hun ikke tissa sa hun "ssssss" og kikka seg fornøyd rundt før hun stabba tilbake til leken sin. Mammas største øyeblikk tror jeg må være da hun satt å nikonsa på bæsjinga...fremdeles med supermann-smekke-kappa på:) Lattermild og stolt mamma da ja.

Den siste ukene har hun fått tilbud om å sette seg på potta mer regelmessig i barnehagen også, så jeg får gledestrålende sms fra barnehagepersonalet som er forundret og stolt (med god grunn). Ei lita snelle på 18 mnd motiverer barna som er 1 år eldre enn henne til å bruke potta – ikke rart det er stas å kunne si at man skal på “do”, for så å sette seg på potta selv, når man har stor-unger som publikum:D

Vaskemaskina stakkar skjønner ingenting - hvor er alle disse tøybleiene som skal vaskes?
Eneste ulempen er jo at rampejenta nå mener at hun ikke trenger å ha på seg klær. Går man med rompa bar er det tydeligvis noen som liker at resten at antrekket skal matche;)

IMG_2737

Når man ikke må på do er det tydeligvis allikevel godt å sette stumpen nedpå litt når man pusler og trenger en pause fra gulvakrobatikken:)

3 kommentarer:

Tovepia sa...

Så herlige bilder av den lille potteprinsessa;) Ser ut som hun koser seg glugg når hun sitter der;)
Og potta er jo passelig høyde som stol inntil videre:D
Gi henne en stor klem fra meg. Har en følelse av at utviklingen har gått fort i det siste, så det blir spennende å se henne snart;) Klemmings Mossan

Havfruen sa...

Jøss....nå ble jeg skikkelig imponert:) Rampejenta er storjente jo. 18 mnd og potte? Ikke rart de andre ungene i barnehagen vil følge på.
Utrolig morsomme bilder av henne Lene:)
Lykke til videre og klem fra gammeltanta ved havet:)

AstridVU sa...

Så koselig å ta turen innom bloggen din igjen :) Og så flink Rikke er - potte, faktisk! Får se om snuppa her kan takle den tanken. Hun ytrer innimellom at hun vil på do, men da vi løfter henne opp er det som om hun tror vi skal stappe henne oppi og hun angrer seg med en gang ;) Akk ja. Ha en deilig førjulstid! KLEM

Related Posts with Thumbnails