onsdag, november 19, 2008

Dilla på lilla..

..jeg har jo også som tidligere poster skulle tilsi fått strikket litt i det siste. Og ett av strikkeprosjektene er faktisk også ferdig - hvem hadde trodd det?! Dette er en hjelmlue fra boka Myk Start, og den har faktisk vært lett å strikke, noe som er poenget med oppskriftene i den boka. Strikkeoppskrifter for hormonelle mammaer og snartmammaer (og andre ivrige babystrikkere). Garntypene som foreslåes er myke og gode, og noen av dem rimelig eksklusive. Jeg har ikke helt begitt meg i den ekslusive delen (les. kasjmir) ennå, men holder meg til garnet på Du Store Alpakka som antagelig allikevel ligger litt over gjennomsnittet i pris, men som Geir-Arne sier (fritt sitert): "Når man strikker så langsomt som deg, så kan man godt bruke litt dyrere garn. "...hoho..trenger ikke kaste bort tida og krefter på garn av dårlig kvalitet nei;) En annen ting er jo at jeg trenger all den hjelpen jeg kan få på å dra opp kvaliteten på plagget.
Denne lua var opprinnelig strikket til en på 8 mnd (strikket i str 9 - 12 mnd), men siden jeg strikker noe anstrengt ble denne lue akkurat passe til knotten til Rikke isteden..jaja..sitter som støpt på henne ihvertfall...Tror jeg må lære meg å strikke litt løsere om jeg skal strikke til andre. Eller innse at jeg er en anstrengt strikker og gå opp en halv pinnestørrelse..men når man er ivrig og vil komme igang med prosjektet betyr pinnestørrelse mye mindre enn det skulle ha gjort*gulp*
Jeg syns fellinga ble så fin - som en spiral. Felte først hver 10 m, så hver 9 m osv...skikkelig kul effekt (spoken like a true strikkenerd).

Denne søte lille kaninknappen kjøpte jeg jo så ivrig på Panduro, men må i ettertid innse at de små søte ørene ikke er helt samkjørt med det faktum at dette er et strikkeplagg*kremt*...man må bare tre knappen i knapphullet nedenifra..alle problem har en løsning..nesten ihevrtfall..
Lua er strikka i Mirasol farge 2014. Et garn i 100% alpakka. Alpakka skal visstnok være 7 ganger varmere enn vanlig ull, pluss det inneholder ikke lanolin (saueullsfett) som enkelte kan være allergisk mot. Det inneholder derimot litt svovel, noe som gjør plagget til en viss grad selvrensende. Jepp, alpakka er fantastisk!!


4 kommentarer:

Tovepia sa...

Lua ble kjempefin, du er proff;)

Anonym sa...

Fælt så kreativ du e da! Har ikke nånn av de genan dær æ:P Bra me dokker? så Rikke har begynnt me grøt, d bli væll litt grising da kan æ tenk mæ! Hilsen Trine og Tobias

Kokomama sa...

Jøss, visste ikke at min hemmelige blogg hadde blitt spredd til flere;) Grøt spisinga er det nok så som så med ennå. Spiser noen dager, andre ikke...blir tjukk og fin læll heldigvis:)

Anonym sa...

Næmen kor flink du e blitt Lene, tar du imot strikkebestilling?? Sku hatt no ullsokka og litt ainna stæsj æ?? Alt bra me dåkker? Her e d novembervær på godt og vondt. Passe Bror i helga, så her e d liv med 2 boxera.
Tanta di..

Related Posts with Thumbnails