mandag, mai 04, 2009

Det er håp..

...for visne fingre:) Etter at vi flyttet inn i nytt hus med hage, kjenner jeg at jeg har blitt litt hagegal. De siste ukene har gått med på å planlegge hvordan vi best skal utnytte plassen. Hagen på fremsida består av to digre thuja totemer og bark og hagen bak besto av 3 digre trær (2 bjørk og ett grantre). Arbeidet er begynt med å få denne hagen mer funksjonell for oss. Skogholtet som jeg kaller hagen på baksida vender mot nordøst (visstnok;)) og skal etterhvert bli plen med gjerde, hekk og søt kirsebærtre, itillegg til den ene bjørka vi beholdt. Hageflekken foran huset blir det gjort mindre med, men thuja-totemene skal nok bli litt kortere og jeg har store planer om å få to fungerende plantekasser.

Idag bar jeg 350 l med jord og pallekarmer og dekkeduk (i tillegg til Rikke i ringslynge selvfølgelig;)) for at drømmen sånn halvveis skulle gå i oppfyllelse. De siste kveldene etter at Rikke har lagt seg har jeg stått krokbøyd over en veldig stygg og standhaftig hekk og klippet den ned til rota. Mine forsøk på å fjerne de 5 hekkplantene med rota måtte jeg innse at var nyttesløse der jeg sto med mine adskillige kilo og hoppa på spaden. Hagedamen på plantesenteret kunne allikevel forsikre meg om at min drøm kunne iverksettes om jeg bare fikk lagt en duk over hekk-røttene og rundt 30 cm med jord oppå der.

Idag kom en på plass. Den er laget av to pallekarmer oppå hverandre og fylt med 300 l jord (inkl. gjødselkompost). Kanskje burde pallekarmene beises, men jeg syns de var fine sånn jeg..så får vi se om jeg koster på dem noe beis til neste år..Her er det plantet sukkererter, flatpersille, gressløk, romanosalat, mainepe...foreløpig..det står endel spirer inne ennå. Cherrytomater bl.a. som venter på litt mer stabil temperatur før de settes ut. Så blir det spennende å se om det blir noe da.
Planen videre er å ha en tilsvarende pallekarmkasse nedenfor denne med kanskje noen jordbærplanter i..hmm..kanskje noe annet stas...the sky's the limit!!

4 kommentarer:

Havfruen sa...

Pågangsmotet kan ingen ta fra deg iallefall Lene. Det er herlig å være hagegal..prosjekter og planlegging. Det er viktig å ha en hage som passer for seg:) Hjemme her er det enkelhet som gjelder, på hytta kan jeg jobbe med hage. Bare husk du skal leve med den i år framover:)
Kos deg med nytt hus, hage og ikke minst Rikke som snart blir 1 år:)
Klem fra Gammletanta:)

Lillesøss sa...

Hoho... så det er i langhus at paradishagen befinner seg og all slanginga skal foregå!?!
Jeg hadde også en "hagedrøm" (nærmere bestemt en jordflekkdrøm), men etter to mislykkete forsøk tror jeg det blir hellelegging og noen fine blomsterkasser der i stedet. Gleder oss masse til å komme nå altså.

Tovepia sa...

Skal si det foregår i Langhus! Dette blir spennende! Jeg har satt ut mine frø/smågrønt, og er litt spent. Har så mange at jeg burde tatt med noen nedover;) Vi gleder oss til å beskue grønnsakhagen din, den blir nok fin til sensommeren. Ha en kjemepgod dag og klem fra Mossan.

Unknown sa...

Oj! Imponerende. Gleder meg til å sitte i hagen og knaske sukkererter i smug!

Related Posts with Thumbnails