mandag, november 30, 2009

Det lyser i stille grender

Første søndag i advent og tenningen av julegrana i grenda. lyktLykter ble tent, gløggen varma og pepperkakene gikk som varmt hvetebrød. Undertegnede kan jo ikke noe for sitt engasjerte vesen og satt selvfølgelig i grendelagsutvalget som arrangerte morroa.

245

Langhus Blæselag stilte som vanlig til dyst, og spilte for alle de som møtte opp. Årets første møte med julesanger “live”.  For de av dere som vet hvilken musikkfrelst sjel rampejenta er, så kan dere tenke dere det var storøyd begeistring og ekstatisk klapping underveis og mellom sangene. Og ikke nok med det – Nissen kom! Rampejenta fikk “gotter”-pose med mandarin, rosiner, sjokolade og fruktkaramell.

253 Nam nam, sjokoladenisse! Også rett etter pepperkaker (kalt “kak”) og korps. En perfekt kveld asså!

treet_er_tent_sepia Det var utrolig fint med tenninga av julegrana. Det kryr av unger i grenda og skal man ta gotterposene som målestokk var det rundt 60 barn tilstede. Selv om jeg tror det var et par barnlige voksne som forlot begivenheten litt rundere i kinna enn da de kom;)

3 kommentarer:

Havfruen sa...

Så flotte bilder:) Tydligvis nydelig stemning hos dere. Artig å starte egne tradisjoner for "rampejenta" nå sikkert. Her daler snøen ned...og veien er polert. Slik er det vel ved havet..liten sno som polerer veiene:)
Kos dere i adventstida:) Vi skal til Trondheim til helga og skal bo til dine "gamle".
Klem fra gammeltanta ved havet:)

Tovepia sa...

Marthe og jeg leser her og M ler av den kraftige julegrana;)
Skikkelig koselige og fine bilder, og morsomt med et slikt tiltak i grenda.
Ser ut som godjenta koser seg;) Gleder meg til jeg kommer nedover og får snakket med hun som stadig øker ordforrådet;)
Stor klem fra mossan;)

Kokomama sa...

Hehe..vi så ikke så lett i mørket at det var goood plass til lys på treet. Var nå veldig fint læll;)
Rampejenta har nå begynt å kombinere ord, som i morges da hun krabba opp trappa kikka ned på meg og sa: "hadet sove". Ei som tydelig hadde stått opp litt for tidlig, eller lagt seg litt for seint;)

Related Posts with Thumbnails